Kalle L. Jensen
Darker than dark
Senseo kommer endelig med en ny kaffe - en ekstra stærk én af slagsen. Jeg har testet den stærkeste af de to nye varianter "Intense". Lad os se, om den er så intens, som de siger.





Pris: 28kr/pakke (16 kopper) (Pris pr. kop: 1,75kr.-)
Bønne & land: Ukendt.
Ristningsgrad: French Roast (Meget mørkristet)
Købt i: SuperBest.

Duft efter brygning:
Kaffen har en overraskende stærk aroma. I dét kaffen bliver brygget, dufter der tydeligt af kaffe i hele køkkenet. Dette er godt. Efter den første aroma er forduftet, og man stikker næsten ned til den, så er den tydelige duft desværre lidt forsvundet. I stedet er der en diskret duft af meget mørkristede aner - jeg vil sige en klar french roast, som er mørkere end mørkristet. Duftnoterne er tydelige bitre, med en meget diskret lille syrlighed i baggrunden. Kan sammenlignes med frisk træ.

Smagsnoter:
Wow! Det her er virkelig en stærk kaffe, det må jeg give dem. Den har tilmed det karakteristiske tykke skumlag, som man kender Senseo. Det nærmer sig næsten en dobbelt espresso. Den er enormt bitter, smager dog en anelse sur, hvilket ikke lige er min smag. Den har nogen undernoter af mandler, tydelig smag af brændthed. Vil næsten sige brændt chokolade. Et stort minus er dog, at kaffen giver en slags tørhed i munden som efter slåen - det er ikke lige den oplevelse vi går efter. Om man bryder sig om denne smag, kommer meget an på, om man er vant til mørkrist. Ellers vil man synes, det er noget forfærdeligt sprøjt.

Kold Kaffe Testen
Her smager kaffen simpelthen forfærdelig! Den er harsk, bitter og smager virkelig som om man har brygget kaffe på sine sure mugne sukker. Føj for satan.

Espresso & Latte testen:
Kaffen er faktisk rigtig god til latte og kaffedrinks, da den har den her kraftige smag, der brænder igennem mælken. Om man kan lide den, er en smagssag.

Konklusion:
Det er en god satsning fra Merrild at lave en så kraftfuld kaffe. De har simpelthen skruet gevaldigt op for kraften - dog for kraftig til min smag. Jeg ville ikke drikke denne kaffe au natural, men i en cappuchino eller latte. Det er synd, at kaffen har en tørhed i munden - det må ikke ske, og vil straks blive kasseret af kaffekendere. Der findes bedre kaffer derude, end intense fortre. Det her er en kaffe man enten hader eller elsker.

4/10
Labels: , , edit post
0 Responses

Post a Comment