Kalle L. Jensen
Pris: 36kr/200g. Kilopris: 180kr.-
Bønne & land: 100% Arabica fra Etiopien.
Købt i: Starbucks i England - men du kan også købe den i Starbucks i Kastrup Lufthavn.
Ristningsgrad: Mørk.

The Hype:
Starbucks! WOW! Det klinger i alle kaffedrikkeres ører, når man slynger ordet "starbucks" ud. Starbucks er nærmest som en religion - nogen nærmest sværger til Starbucks, går i trance med lysende øjne, når man nævner ordet for dem. Dette tyder ikke nødvendigvis på, at de sælger en god kaffe, måske nærmere at de er ekstremt gode til at markedsføre sig selv. Tænk engang - herhjemme har vi én enkelt Starbucks, der endda ligger i alle-kultures-land; Kastrup Lufthavn, alligevel kender næsten ALLE navnet. Nu er de så også begyndt at markedsføre sig herhjemme med de ekstremt dyre kaffedrinks såsom isLatte og isMacchiato - og de sælger! For menneskerne, der køber dem, er det nærmest ligegyldigt, hvordan indholdet smager- det er jo STARBUCKS!!! Så kan det smage af sure tærer, "jamen det er jo STARBUCKS!!".... Herhjemme i Europas mest kaffedrikkende land, Danmark, halter vi utroligt meget bagefter. Vi har Barasso, som prøver at efterligne Starbucks en smule - det er bare ikke godt nok i forhold til prisen. De har de forskellige drinks, der nærmest ikke har set skyggen af kaffe, som vel smager udmærket - men de har svært ved at følge med når det kommer til en normal Caffé latte eller bare en sort kaffe. De virker ej heller særligt hyggelige, og markedsføringen er virkelig dårlig. Jeg forstår personligt ikke, hvorfor Starbucks ikke åbner herovre i hyggelige Danmark - de ville blive bestormet og nedlægge Barasso uden at spendere penge på reklame, for alle kender det jo! Hvordan er deres kaffe så lige? Er der noget om hypen, eller er det virkelig dårligt? Her på Revieweren, har jeg fået æren af at reviewe to forskellige Starbucks kaffer, som min kæreste tog med hjem til mig fra England.

Sort kaffe
Det første, jeg lægger mærke til, når jeg åbner posen med kaffen, er hvordan bønnerne ser ud. De er ekstremt fine! De skinner nærmest, det ser ikke ud til, at der har været nogen somhelst skadedyr i nærheden af denne kaffe, for de er alle intakte. Kaffebønnerne er også voldsomt sorte - mere sorte, end jeg egentlig havde regnet med i en mørkristet kaffe.

Duft efter brygning
En meget bitter, skarp duft af grannåle - dog blandet med en creamet duft af noget, der leder tankerne hen på flødeskum. Den har samtidig en let sød duft, som man vil betegne som blomsternoter.

Smagsnoter
Wow! Når denne kaffe kommer ind i munden og rammer smagsløgene, bliver du mødt af en ekstremt speciel kaffeoplevelse. Ganske enkelt minder denne kaffe på ingen måder nogen som helst anden kaffe, jeg har smagt. Dette skal man lige vende sig til - for at være ærlig, synes jeg at den allerførste kop, jeg lavede mig smagte afskyligt - jeg smed den faktisk ud. Men jeg har igennem pakken vendt mig til Yirgacheffe, og nu er det én af de bedste kaffer, jeg har smagt. Smagen er ENORMT kompleks - men jeg vil prøve. Syrligheden er nærmest ikke-tilstedeværende, den er som et friskt pust i eftersmagen. I aromaen har vi meget stærke smagsnoter af mørk chokolade, creamet flødesmag i eftersmagen, en træagtig smag, der gør én en anelse tør i munden. Bitterheden er der - dette skyldes den mørke ristning, men den bliver overdøvet af den dejlige eftersmag af fløde. Den er virkelig creamet! Dette går igen i selve kroppen - kroppen er nærmest lidt mælkeagtig - virkelig en god oplevelse. Kaffen har ej heller nogen somhelst former for skarphed i smagen - det er virkelig en nydelsesværdig kaffe.

Replica;
Når du læser dette review, minder den en smule om Peter Larsens Etiopiske Mocca; Men her er kaffe-kender tippet: Læg mærke til hvor bønnerne kommer fra. Selvom bønnerne fra Starbucks kaffen er mørkristet, så er der stadigvæk den karakteristiske smag af etiopisk kaffe i baggrunden. Den kommer frem som den her creamet, flødeagtige smag. En god kaffe, der kan nydes på alle tidspunkter, når der skal være noget særligt i kaffekoppen. Men giv den en chance! Vores smagssløg er slet ikke gearet til denne slags kaffe, da vi er vant til dårlig hverdagskaffe på både jobbet og derhjemme. Lav dig et par kopper, og mærk så den forunderlige forandring i hvordan du opfatter virkeligheden, altså kaffen. Den går fra noget mærkeligt sprøjt, til at være ekstremt lækker og speciel.

Måske er der noget om Starbucks-snakken... Lad os se, i den næste kaffe fra Starbucks!

8,5/10.
0 Responses

Post a Comment