Kalle L. Jensen
Revieweren testede skovbær/enebærtheen fra Poul Christiansen, der ligger på adressen Slotsgade 2 i Hillerød.

Theen er en klassisk sort the - dog ser det ud som om, den er smagt til med en anelse grøn the.

Rene the duft: Skøn duft, der sætter tankerne hen på tørrede hindbær og brombær - dog med en snært af syrlighed. Syrligheden kommer selvfølgelig fra enebærene.

Tilberedningsduft: Når theen kommer i det kogende vand, kunne man godt ønske sig en lidt mere kraftig duft. (1½ teskefuld the pr. 500mL er brugt. Anbefalingen er 1 teskefuld). Man kan dufte skovbærene, men dufter ikke nær så dejligt, som i den rene the duft.

Smagen: Ingen er korrekte, når det kommer til smag. Skovbærtheen har en karakteristisk smag af traditionel skovbærthe. Der er intet at komme efter der. Theen er dog lidt halv-bitter (hvilket betyder sunde stoffer, som i chokolade!), og smager egentlig ikke direkte af skovbær. Enebærene har jeg desværre svært ved at smage i theen, men den er der nok som en lille syrlighed bagved smagsindtrykkene.
Theen er perfekt til mælk, da det vil harmonere godt med den lidt halv-bitre smag. Sukker bruger jeg personligt ikke selv, men jeg kan forestille mig, at theen er ekstra god med dette, da det vil fremhæve bær-smagene.

Fødevaresundhed og effekter: Drik blot massere af denne the (selvfølgelig; Alting med måde.). Theen er en sort the, som har massere af flavonoider (antioxidanter), der beskytter imod hjertekarsygdomme - og kan endda hjælpe på kolestoroltallet. Der findes en række studier, der viser, at flavonoiderne i te fremmer kroppens afgiftningsprocesser, styrker immunforsvaret, sænker blodpladernes tendens til at klumpe sammen, påvirker hormonomsætningen, sænker blodtrykket, hæmmer bakterier og bekæmper virus. Der er ligeledes coffein i sort the, der giver øget energi, øget læring og velvære. (Sundhed er: 10/10)

Pris: 35kr.-/100g.

Alt i Alt: En udmærket skovbærthe, man sagtens kan drikke. Den er dog desværre ikke smagsmæssigt bedre, end dem man kan købe i dagligvarebutikker (som i øvrigt også er billigere). Sundhedsværdien er dog langt større, da jo mindre forarbejdelse, jo flere af de sunde stoffer er bevaret.

6/10.
Labels: edit post
0 Responses

Post a Comment