Kalle L. Jensen
 Pris: 22kr.-/125g. Kilopris: 175,60kr.-
 Bønne & Land: 90% Arabica, 10% Robusta. Land ukendt.
 Ristningsgrad: Mellem.

Duft efter brygning: Dufter meget syrlig, Kaffeduften er der, men lidt mindre gennemtrængende end hos medium roast. Grannåle-aner kommer frem.

Smagsnoter: Syrligheden i kaffen er meget, meget svag. Men i eftersmagen kommer der en finurlig følelse af "syre", som efter man har drukket en danskvand. Dette er muligvis grundet den metode, der er brugt til at ekstrahere koffeinen ud af kaffen. Her er nemlig brugt kulsyre, og muligvis sidder der en meget, meget lille syrerest tilbage. Det kan selvfølgelig også bare være kaffen, men mine mistanker går til afkoffeineringen. Aromaen er ret "tam" i det, men vi er henne i noget origano. Vi har noget brændt mørk chokolade i smagen, men stadig ikke noget, der særligt slår igennem. Kroppen er faktisk helt i orden, når man tænker på det er koffeinfri kaffe! Den er lidt mindre fyldig end medium roast, men vi er henne i bagatellerne. Kaffen har en ret gennemtrængende skarphed, muligvis grundet fraværen af de andre smagsstoffer. En lidt nøddeagtig smag, der normalt betegner bønner af dårlig kvalitet - men sikkert i dette eksempel har bønnerne været gode, inden afkoffeineringen.

Overrasket
Jeg er dog utroligt positivt overrasket over smagen af denne koffeinfri kaffe! Smager ikke så vild som normal kaffe, men den kan uden problemer erstatte nogen kopper om dagen - eller hvis du vil afvænne dig fra koffein (hvis du f.eks. er gravid), så er dette en rigtig god kaffe. Smager fyldigt, ikke helt som medium roast, men i en blindtest ville jeg ikke kunne smage hvis der blandt 5 forskellige normale kaffer forefandt sig denne iblandt.
Det er værd at note, at kaffen ikke er 100% fri for koffein - men 99% af den er ekstraheret. Der er altså stadigvæk ca. 3 til 8mg pr. kop kaffe. Det er heller ingenting, når der normalt er ca. 100mg.

Jeg giver kaffen 3/10 da det ikke er en decideret god kop kaffe og smager  ikke decideret godt.

- Revieweren.
0 Responses

Post a Comment