Kalle L. Jensen
Hej alle jer the- og kaffedrikkere derude! :-) Jeg håber i nyder reviewsne af kaffe & the, og der vil selvfølgelig komme flere og flere af slagsen. Tag dig en kop god kaffe, sæt dig godt til rette, og læs med her.

På caféen!
- Kunne det ikke være skønt, at have sin egen lille kaffebar derhjemme? Bare at kunne smække sig ned med en kop god kaffe eller the, uden det helt store hurlumhej. Du kan jo godt lave dig en kop filterkaffe eller med stempelkande, men der mangler nu alligevel dét der lille twist, som man synes man får på kaffebaren. Kaffen smager, til tider, bedre på en kaffebar, men prisen er også helt hen i vejret, er min personlige holdning.

35kr.- for en lille kop cafélatte, er og bliver for meget. Det er hvad det koster hos nogen af kaffebarene. Men man skal så også altid tænke på, at man ikke kun får kaffen - man får jo samtidig en oplevelse med i købet. Så næste gang, du går på kaffebar, så SUG til dig af det du ser! Lige så snart baristaen går i gang med at kværne dine bønner, så NYD synet - du betaler nemlig for det, lige indtil du får koppen, med sukkerstangen og chokoladen ved siden - eller bare den karakteristiske take-away kop. Hvis du går på kaffebar, så drop take-away kaffen. Nej, sæt dig ned og sug til dig af atmosfæren, for alt dette, opvejer nemlig hvad kaffen koster. Så er det pludseligt en okay rimelig pris, hvis atmosfæren er dejlig og baristaen laver et godt "show" - og kaffen tilmed smager godt selvfølgelig. Jeg synes sgu dog stadigvæk generalt priserne har været udsat for en ualmindelig stor inflation de seneste år, og hvis man egentlig bare vil have kaffen og er ligeglad med baristaen, så er der kommet maskiner på markedet, hvor du kan nyde dig selv - og din kaffe.

Kaffebesværlighed.
Der sker jo det med kaffe, at det er besværligt at lave sig bare én kop/krus kaffe på en kaffemaskine. Ja, det er sgu nærmest umuligt. Problemet er, at bønnerne simpelthen ikke er langt tid nok i kontakt med vandet, så man får sig en sølle tynd kop kaffe, ja, nærmest lige meget hvor meget mocca man hælder i sit arme filter. Vandmængden er simpelthen for lille. Så laver man sig måske 4 kopper kaffe, og smider 2 kopper ud. Eller man sætter sit kaffeforbrug op. I begge tilfælde er det penge ud af vinduet - det er synd for kaffen. Så kan man selvfølgelig få en stempelkande, men stempelkander er også besværlige - vandet må nemlig ikke være decideret kogende, når du hælder det på bønnerne. Og så forsvinder varmen hurtigt igennem glasset, når man skal vente mindst 4 minutter på, at kaffen har trukket. Og så får man sig alligevel bare en kop, der måler sig med termokandekaffe - og du tænker måske på de kaffeolier, der kommer ud i vandet, der hæver kolestoroltallet. Nej, der er heldigvis alternativer! Og der er muligheder for at få den delikate "crema" oven på sin kaffe, uden brug af en decideret espressomaskine!

Puder eller Kapsler?? Hvad skal jeg vælge?? Senseo VS. Nespresso
På det danske marked har vi de to største firmaer, som den almindelige dansker kan købe, uden man behøver undvære sovsen til kartoflerne. Eller omvendt. Jeg snakker om Philips med deres Senseo-serie og Nestlé med deres Nespresso-serie. Med andre ord har vi "Kaffepuder" og "Kaffekapsler". Begge dele er virkelig dyre i forhold til, hvis man brygger via normale metoder, men begge er smarte.

Jeg har fået en Senseo! Og det lukker op for reviews af ALLE Senseo-kaffepuderne - både de originale og de uoriginale, så jeg kan guide dig til det bedste kaffe.

Senseo-maskinen apellerer til mig, da den er forholdsvis billig - og puderne kan købes hos stort set alle supermarkedkæder. Og så er udvalget enormt på internettet. Så er der det sidste KÆMPE plus, at man kan skaffe sig en holder, så man ikke behøver købe kaffepuder, men man kan simpelthen bare bruge sit eget kaffe!

SÅ kan man vinke farvel til sin stempelkande. Smid et par teskefulde kaffe i kaffeholderen, klik på en knap, og 10 sekunder efter står du med en sort kop kaffe med crema på toppen! Lækkert!

Man kan IKKE få en refill-kapsel til nespressomaskiner, fordi Nestlé har alle rettigheder på sin teknologi - det har Philips ikke med sin Senseo, da de tabte en retssag, hvor det blev bestemt at alle firmaer må lave kaffepuder til Senseomaskinen. Der ser jeg den allerstørste fordel overhoved.

Det er vist kaffen, der trykker?
Forskellen er, at Senseo-maskinen laver et meget lille tryk, når den presser vandet igennem kaffen. Det er faktisk bare sølle 2,4bar. På Nespressomaskinerne er der mellem 11 og 15bar! Det høje tryk får kaffen til at frigive al sin aroma og smag, selvom vandet kun passerer meget kortvarigt. Dette giver denne karakteristiske crema på toppen af kaffen, der bliver skabt via CO2, der bliver frigivet i kaffebønnerne, der giver det hele en café-feeling. Det ER faktisk en espressomaskine - men selvom den måske ikke er på piller, er den på kapsler. Så siger du; Jamen, for faen, der ER sguda skum på toppen af MIN Senseo-kaffe!! JA! Det er der faktisk, og det er det, der gør Senseo lækker. Men det er bare ikke den "rigtige" skum. Skummet bliver nemlig lavet efter kaffebrygningen ved at "spraye" kaffen ud igennem det lille hul i pudeholderen, der så giver den her skum. Det er dog flot skabt af Senseomaskinen, i dét der ikke er noget mælk, der kan skumme. Det hele ligger i kaffen. Så selvom, det måske ikke er "rigtig" crema, er selve konsistensen og indholdet egentlig det samme. Måske er cremaen ikke skabt via CO2'en fra kaffebønnerne, men derimod CO2'en fra atmosfæren - men i bund og grund er det totalt det samme.

Det er lækkert! Eller hvad?
Jeg ejer ikke en Nespressomaskine endnu, da jeg ser det som en økonomisk ufordel i forhold til Senseo-maskinen. Jeg har dog smagt nespressokaffen, og den smager faktisk himmelsk, men 3kr.- pr. kop (der er mindre, end en rigtig kop) er for meget i længden, synes jeg. Med Senseo-maskinen vil jeg også kunne give mere fyldestgørende reviews, i dét jeg virkelig kan smage hvad kaffen rigtig smager igennem af.

Der er delte vande, hvad angår kvaliteten og smagen af de officielle Senseo kaffepuder - det vil jo komme an på en prøve. Her vil jeg for alvor afgøre, hvad der er sandt og forkert! Jeg vil gøre mit bedste for at teste ALLE puder i Senseo-landet. Og eventuelt kåre den bedste Senseo-kaffe til allersidst.

Det bliver spændende. Følg med. Hav det godt!

- Revieweren.
0 Responses

Post a Comment