Kalle L. Jensen

Brasilien...
Pris: 23kr/111g. (18 kopper: Pris pr. kop ved 1 pude: 1,2kr.-) Kilopris: 207kr.-

Bønne & Land: 100% Arabica. 50% fra Sul de Minas, Brasilien.
Ristningsgrad: Står ikke på pakken.
Duft efter brygning: Brændt chokolade, syntetisk.

Smagsnoter: Der er stort set intet bitterhed i denne kaffe - der er bitterhed i eftersmagen, som er utrolig lang, men ikke i selve "slurken". Den har en markant brændthedssmag - den smager som om, kaffen er meget mørkristet, ja - smager nærmest lidt brændt på. Kaffen har stort set ingen sødme overhovedet, hvilket giver kaffen et karakteristisk præg af espresso - dog uden at være det. Dette egner sig godt til mælk - og de kaffedrinks, hvor mælk indgår. Syrligheden i kaffen er meget stor. Det kan, uden jeg er helt sikker, være den markante syrlighedsgrad, der får denne kaffe til at smage en anelse brændt på. Ellers er selve kaffen meget blød ved tungen, dvs. en blød smag, og jeg får en smagsnote, der hedder "træ". Den smager faktisk meget træagtig, men stadigvæk blød. Brændt træ og chokolade. Og nu er der ikke mere kaffe tilbage i min kop, så her slutter the moment of smags-noter af Senseo Brazil Mountain Breeze - lad os se, om denne kaffe overall er en kvalitetskaffe, eller du skal vælge noget helt andet.

Pris kontra kvalitet:
Kaffen koster 207kr.- pr. kilo, hvilket er meget. Det kan hurtigt løbe op i en enorm sum, hvis man drikker mange kopper om dagen, hver dag, eller man foretrækker en ekstra stærk kaffe, og bruger 2 puder til 1 kop kaffe. Her kan det nærmest bedre betale sig, at man køber en rigtig god kvalitetskaffe og laver sig en stempelkande. Men hvordan er Brazil Blend? Duften, inden brygningen, sender én hen til de frodige regnskove i Brasilien. Man kan i det fjerne høre vandfaldene og dufte den milde vind, der fejer hen over kaffeplanterne.

Den ideelle Senseo kaffe til Café Latte etc.
Så duften, inden brygning, fejler intet. Jeg er positivt overrasket. Duften efter brygningen, er noget helt andet. Her forsvinder indtrykkene fra før - og man står tilbage med den her brændte chokolade og syntetiske duft. Her er jeg ikke overrasket. Smagen er egentlig fin nok - den kan sagtens drikkes, og er god til kaffedrinks - i sær Café Latte - her smager det fuldkommen som en 7/11 take-away Latte til 21kr.-. Men set i lyset af prisen, måler kaffen sig ikke med kvalitetskaffe i samme priskategori. (Se "Dark Roast" i stedet)
Bedømmelse: 5,5/10.
0 Responses

Post a Comment